Thursday, April 23, 2009

Pakatan Pembangkang kadok Naik junjung

BICARA TOK WAN! (siri 1)
Setelah keputusan pilihan raya umum Mac 2008 lalu memberi kemenangan lima buah negeri kepada Parti Pakatan Rakyat (PR), Tok Wan tengok pemimpin-pemimpin PR semacam kadok naik junjung. hilang punca. Kemenangan itu bolehlah diberi kredit kepada Anwar Ibrahim yang dilantik sebagai Ketua PR yang juga selaku ‘General’ mengepalai pasukan PR dengan strategi perang. Berjaya menawan negeri-negeri, Selangor, Perak, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan.
Menambah lagi kerianangan PR apabila ADUN Bota, Datuk Nasaruddin Hashim melompat menyertai Parti Keadilan. Satu kejutan yang memeranjatkan. Tetapi, bila lagi kejutan yang mengoncang PR dimana seorang ADUN DAPJelapang Hee Yit Fong dan dua orang ahli Keadilan, ADUN Behrang, Jamaluddin Mohd Radzin dan ADUN Changkat Jering, Mohd Osman Jailu pula melompat keluar daripada parti masing-masing, Keriangan PR bertukar jadi kemarahan. Ditambahkan lagi Nasaruddin Hashim melompat kembali ke pangkuan UMNO. Kerajaan Negeri Perak sudah bertukar kuasa kepada Barisan Nasional (BN).
Pemimpin-pemimpin PR dah hilang punca. Menteri Besar setahun, Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin bagaimanapun enggan meletak jawatan sekalipun hakikatnya beliau mesti akur dengan perlantikan Menteri Besar baru dari BN, Dr. Zambry Abdul Kadir. Karpal Singh tuduh semua berpunca daripada Anwar yang begitu ghairah nak beli spring untuk 30 orang MP BN supaya melompat ke dalam PR.. Marah Karpal sampai nak saman Sultan. Nizar pula mohon derhaka kepada Baginda Sultan Perak. Tapi, kata Anwar menafikan keengganan PR menerima keputusan Sultan Azlan itu adalah satu bentuk penderhakaan kepada raja.
Anwar, Karpal Singh, Haji Hadi dan Lim Kit Siang dan Ir.Nizar seperti dalam kepanasan. Harapan untuk mengagihkan tanah-tanah kerajaan kepada kerabat-kerabat cina DAP 999 tahun sudah berkecai. Kemenangan Nizar sebagai MP Bukit Gantang hanyalah satu peluang untuk meluahkan rasa marah beliau terhadap kerajaan BN saja. Tak lebih dari itu.
Tok nak tanyalah, Nizar ni orang Melayu ke bukan Melayu? Agama apa yang Nizar anuti selain daripada Islam? Manalah tahu kot ada yang lain. Tok Wan nasihat janganlah ikut agama di bawa oleh AYAH PIN.
DAP tu kafir tapi, Keadilan (yang Islam) dan PAS dah tak percaya pada dosa dan pahala ke? Dah tak ada maruah diri sebagai orang Melayu beragama Islam ke? Kalau ya pun nak jadi pemerintah, janganlah sampai sanggup menghina raja, membelakangi undang-undang, menjatuhkan maruah bangsa sendiri dan memfitnah semua orang yang tidak sehaluan dengan mereka.Lebih-lebih lagi baginda Sultan dan Mufti. Masya Allah. Bertaubatlah banyak-banyak.
Menambahkan lagi rasa kecewa Tok Wan, kerana orang kafir ‘Cina Laknat’ baca ayat suci Al-Quran pun bertepuk riuh rendah kononnya bagusnya si kafir sahabat sebantal tu. Insaflah, si kafir laknat tu nak tunjuk bijaknya dia memperbodoh dan memperlekehkan orang-orang Melayu beragama Islam dalam PR terutamanya, PAS. Wahai Tok Guru Nik Aziz, fikir-fikirlah sebelum ………
Tambah pelik dan hairan bin ajaib bila Tok Guru Nik Aziz begitu bersungguh sokong Elizabeth Wong (EW) yang gambar separuh bogel beliau menjadi tatapan umum. Murahnya moral YB PR. Tok Wan nak Tanya Nik Aziz, ada agenda sulit ke Tok Guru? Dah berdua-duaan di rumah dengan EW. Tok Wan sokong kalau Tok Guru nak buka cawangan baru di Bukit Lanjan. Pahala tu..Mak Guru mesti izin.
Yang Tok Guru Nik Aziz nak marah sangat pada Presiden Parti PAS, Haji Hadi tu fasal apa? Bercita-cita nak menyingkirkan Haji Hadi kerana ada pasang niat nak ganti dengan calon dari Kelantan ke? Takkan orang PKR sokong bagaikan rak, tapi Presiden dan sahabat dari Pantai Timur nak ditumbangkan. Ada konspirasi ke?
Tok Wan harap, Tok Guru eloklah bersihkan diri dulu. Jangan marah-marah. Tok Wan dah agak bila Tok Guru ambil ‘Syaitan’ sebagai kawan mesti panas punya…Kasihanlah pada Haji Hadi tu, dia ada penyakit jantung. Jangan sampai rebah pula, dosa besar tu Tok Guru…
Tok Wan harap janganlah bila pegang ‘Tittle Tok Guru’ boleh pilih kasih. EW Tok Guru bela habis-habisan tapi, V.Arumugam (PKR) Bukit Selambau buat tak tahu aja. Dan Fairuz (PKR – Bekas Timbalan Ketua Menteri P.Pinang) tak mahu dibela pun. Tak adil sikap Tok Guru ni. Tok Wan selalu adil, tapi tak jadi ahli Keadilan.
HABIS CELOTEH(1)

No comments:

Post a Comment