Friday, April 10, 2009

Kenapa Pas Diam

Pas kenapa diam berkaitan isu Yb Elizaberth Wong yang yang berkesedudukan degan seorang lelaki berbangsa melayu dan islam Elizaberth wong juga salah seorang Ahli Dewan di negeri selangor Exco Kerajaan selangor .

Pas yang selama ini sentiasa menolak maksiat berjuang di atas dasar islam tetapi sehingga hari ini tidak membuat apa apa keputusan dan hanya berdiam diri .

Pas sebuah parti yang dihormati dari segi perjuangan menegakkan islam dan hari ini sudah mula mementingkan politik dari perjuangan islam itu kerana semata mata kedudukan kuasa dan pangkat .
Pas sudah hilang identiti sebenara sebagai parti islam tetapi pas sudah lebih menjadi parti liberal. dan lari dari asas sebenar penubuhan parti islam .

1 comment:

  1. salam...
    Artikel ini seolah-olah meletakkan perjuangan PAS hanya bertopengkan Islam disamping berniat jahat terhadap pemimpin PAS. Kenapa saudara tidak berani menegur UMNO yang tidak melaksanakan hukum Islam? Apakah perjuangan Islam perlu bias pada parti politik semata-mata?
    Dimana peranan Jabatan agama Islam tidak diambil kira? Kes khalwat juga berlaku dalam parti UMNO (rujuk kes gambar ex-MP Gombak).Bab agama jgn berbelah bagi. Menuding jari bukan caranya. Tidak kira PAS atau UMNO,Islam adalah tanggungjawab bagi penganutnya.

    ReplyDelete